Homepage Entercare Homepage Entercare
 
 
Entercare
Gynaecology

www.pessaria.nl

Algemene introductie siliconen pessaria

Een uterovaginale prolaps is een groot en veelvoorkomend gezondheidsprobleem. Ongeveer twee op de tien vrouwen krijgt hier vroeg of laat mee te maken. Bij het overgrote deel van deze patiëntengroep biedt pessariumtherapie de uitkomst.

Het resultaat van de therapie is voor een groot deel afhankelijk van een goede indicatiestelling en patiëntenvoorlichting. Om deze redenen heeft Entercare speciaal voor artsen en patiënten, die geïnteresseerd zijn in pessariatherapie, een website ontwikkeld welke exclusief is geweid aan dit onderwerp. Patienten kunnen hun voorgeschreven pessarium (aan de hand van het z-index nummer) eenvoudig via het patientengedeelte van deze website bestellen.

Pessariumtherapie wordt door vrijwel alle gynaecologen en huisartsen toegepast. Entercare biedt een breed assortiment pessaria van non-toxische medische siliconen, volgens de laatste productontwikkelingen binnen de therapie. Het materiaal is biologisch inert en veroorzaakt derhalve geen allergische reacties. De producten zijn veilig en comfortabel over een langere periode.

Er bestaan geen eenduidige indicaties voor het gebruik van de diverse soorten en typen pessaria. De pessaria die gekozen worden verschillen van arts tot arts en zijn meestal afhankelijk van waar men is opgeleid en de opgedane ervaring. De meeste pessaria die Entercare levert zijn bekend bij de Nederlandse gynaecologen en huisartsen.

Op deze website proberen wij enige handvatten aan te reiken met betrekking tot het selecteren van het pessarium, het gebruik en de therapie.

Op pessaria.nl vindt zowel patient als zorgverlener informatie over sliconen pessaria waaronder het ringpessarium, kubus, hodge en het dish pessarium met en ondersteuningsvlak. Patienten kunnen aan de hand van het voorgeschreven referentienummer snel en eenvoudig online bestellen. Hiervoor gaat men naar het patientengedeelte van deze website. Door de keuze startpagina in het menu aan te klikken kunt u in het patientengedeelte van deze website komen.